torsdag 18. februar 2010

Mobbing på timeplanen


Vi har nå hatt et prosjekt hvor elevene har jobbet med lek og sosial kompetanse hos barn i sfo. De har laget seg noen flotte sfo-avdelinger med fantastiske inne- og utemiljøer. Med slike sfo-avdelinger rundt omkring i landet, ville barn bli glade og fornøyde og ikke føle behov for å plage andre.

Innemiljø med eventyrrom, sanserom, musikkrom, kjøkken, formingsrom, puterom og byggerom. Her er det noe for alle. Og med godt kompetente voksne som viser omsorg, bryr seg om hvert barn og ser det positive og fremhever det.

Utemiljøer med Tarzanløyper, ballbinger, flotte skogområder med gapahuk og bålplass. Men også mulighet for å hoppe strikk, paradis, leke boksen går og mye, mye mer. Hva med en kjøkkenhage på sfo? En glimrende ide. Tenk å få høste sine egne grønnsaker? Vi tror på varierte og meningsfylte aktiviteter som et forebyggende tiltak mot mobbing. Der hvor det er mye glede og humor vil det ikke så lett oppstå et miljø for plaging og mobbing. En sfo hadde slagordet: VI KAN, VI VIL, VI FÅR DET TIL. Godt og systematisk arbeid gjør forskjellen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar