onsdag 10. februar 2010

Å skape et godt sosialt miljø i sfo!







Nå har vi startet et prosjekt hvor elevene skal få kunnskap om det å arbeide i SFO. Vi har vært heldige og fått med oss sfonett.no ved Terje Wiik. Han holdt et innlegg hvor han snakket om betydningen av å se det positive hvert enkelt barn gjør. Han kaller det å gå på "lysglimtjakt".

Oppgaven elevene har fått, er å skape sine egne drømme-sfo hvor det legges hovedvekt på å skape et miljø hvor barn skal oppleve å få delta i meningsfylte aktiviteter og hvor det å få venner skal være et hovedmål.

Elevene skal lage modeller av inne- og utemiljø. Da må de tenke gjennom hvordan de utformer dette miljøet i forhold til aldersgruppa, mulighet for å trene sosiale ferdigheter og få oppleve varierte aktiviteter.

Det hele skal ende opp med et fremlegg hvor de har laget en informasjonsbrosjyre om deres sfo, hvordan de har utformet inne- eller utemiljøet og hvorfor de har valgt å utforme det akkurat slik og de skal planlegge en to-ukersperiode hvor det å skape gode sosiale relasjoner skal ha hovedfokus. Målet i oppgaven er å skape et mobbefritt miljø.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar